Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Herőke

 

Herőke

 

img_0003.jpg


Hozzávalók:

50 dkg liszt

6 tojássárgája

2 evőkanál porcukor

2 dl tejföl

1 csipet só

A titkos alapanyag:


2 pohár pálinka egy a tésztába, egy pedig a készítőjébe 

 

Elkészítés :

Ha a lendületet megszereztük összegyúrjuk a tésztát.
Hat cipót készítünk belőle melyeket fél órára magányosan hagyunk.
Ekkor levestészta vékonyságúra nyújtjuk és a nagymamánk derelyevágójával köröket formázunk belőle.

Lábasban fele olaj fele zsírt hevítünk, melyben a tésztát kisütjük.

 

 

 

 

img_0004.jpg

 

 

 

 

img_0005.jpg

A hagyomány szerint a keresztelőre ilyet kellett készíteni.

img_0006.jpg

Ha nincs a közelben vihetjük névadóra is 

img_0001.jpg

Ha netán az sem lenne egyszerűen csak együk meg  :)

img_0002.jpg

 

JÓ ÉTVÁGYAT :)