Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mazsolás Kuglóf

 Mazsolás Kuglóf


Hozzávalók  :

Hagyományos kuglóf sütőforma

50 dkg liszt

20 dkg vaj vagy margarin

10 dkg mazsola

2.5 dl tej

4 kanál porcukor

1 csipet só

4 tojás sárgája 

Tészta készítés:

Langyos tejjel gyenge tésztát készítünk ( a hozzávalókat összekeverjük a tejjel), és hójagosra kidolgozzuk ( addig gyúrjuk amíg magától elválik az edény falától).

10 dkg mazsolát rászórunk és  átdolgozzuk a tésztát ( belekeverjük a mazsolát ).

Mikor beledolgoztuk a tésztánkba a mazsolát 30 percig kelesztjük.

Közben felkészítjük a sütőformát a sütéshez:

A sütőformát kikenjük zsírral, és mikor kikentük szórjuk meg zsemlemorzsával.

Sütés:

Ha megkelt a tészta még egyszer átdolgozzuk, beletesszük a formába és addig kelesztjük amíg feljön a forma tetejéig.

Légkeverős elektromos sütőbe egyből betehetjük és 50 percig sütjük.

Előmelegített gázsütőben 170 fokon 50 percig sütjük.

Mikor megsült a formában hagyjuk 10-15 percig, majd rácsra borítjuk ahol megvárjuk amíg kihűl.

Hidegen fogyasztjuk és ajánlott kihűlten szeletelni is.

Jó étvágyat :)